Harald Merckelbach nieuwe decaan Faculty of Psychology and Neuroscience

Het College van Bestuur van de Universiteit Maastricht (UM) heeft Harald Merckelbach, hoogleraar Rechtspsychologie, benoemd tot decaan van de Faculty of Psychology and Neuroscience (FPN). Hij begint op 1 mei 2020 voor een eerste benoemingstermijn van vier jaar. Prof. dr. Merckelbach is de opvolger van prof. dr. Anita Jansen. Zij was sinds 2016 decaan van FPN.

Prof. dr. Merckelbach kent een lange en succesvolle carrière binnen FPN. Hij is een gerenommeerd onderzoeker en zeer zichtbaar in het landelijk wetenschappelijk debat. Niet alleen door zijn lidmaatschap van bijvoorbeeld de KNAW, maar ook door zijn columns in NRC Handelsblad. Hiernaast is Harald Merckelbach onder meer plaatsvervangend voorzitter van de Adviescommissie Afgesloten Strafzaken bij de Hoge Raad der Nederlanden.

Harald Merckelbach reageert opgetogen op zijn benoeming: ”Onze faculteit staat bol van de begenadigde docenten en getalenteerde onderzoekers; het is prachtig om van zo’n club decaan te mogen zijn.”

Lees ook

  • Nienke Verstegen, onderzoeker bij De Forensische Zorgspecialisten, heeft onderzoek gedaan naar agressie binnen de forensische zorg en impact hiervan op patiënten en medewerkers. Op 6 juli 2023 promoveert zij aan de Maastricht University met haar proefschrift ‘Hurt people hurt people. Characteristics...

  • Astrid Meesters

    Met de wind mee

    Astrid Meesters promoveerde op 28 september met haar onderzoek naar flexibiliteit en mindfulness als weerbaarheidsfactoren voor pijn en herstel.

  • Kristof Vandael

    Van uitstel komt afstel

    Kristof Vandael onderzocht in zijn promotieonderzoek hoe deze generalisatie van pijn-gerelateerde vermijding kan worden afgeremd in het lab om therapie voor chronische pijn te helpen optimaliseren of zelfs de ontwikkeling tot chronische pijn voorkomen.