Duizenden bezoekers op de online Master Open Dag

Met ruim twee keer zo veel bezoekers als normaal was de online variant van de Master Open Dag van afgelopen zaterdag een groot succes. Ondanks de drukte bleef het speciaal gebouwde platform de hele dag stabiel. De bezoekers kwamen uit 105 landen. De top 5: Nederland, Duitsland, België, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Gemiddeld werden maar liefst 9 pagina’s bezocht.

Eigenlijk zou je moeten spreken van open dagen. Meervoud dus. Immers, het online platform van deze Master Open Dag werd dinsdag al opengesteld. Vanaf die dag konden de bezoekers al wat rondsnuffelen op het platform en een groot aantal vooraf opgenomen presentaties bekijken.

Op de kop af 4446 aankomende studenten bezochten het evenement tot zondagochtend. Ter vergelijking: de ‘offline’ versie van afgelopen jaar trok 1581 studenten.

Meer cijfers

Op de dag zelf mochten we 3673 bezoekers verwelkomen - een opkomstpercentage van 82%. Dat is ook aanmerkelijk hoger dan bij de fysieke variant: 64% in het najaar van 2019.

Op zaterdag werden meer dan 72.000 pagina's bezocht, per bezoek bekeek een persoon ongeveer 9 pagina's.  Het bezoekgedrag is wat dat betreft vergelijkbaar met de eerste online Open Dag, die voor aankomende Bachelorstudenten van een maand geleden. 

Opvallend is dat het merendeel van de bezoekers gewoon ouderwets de Open Dag bijwoonde vanachter zijn of haar laptop (73%). En dus niet zo vaak mobiel (26%) of op een tablet (1%).  

Geregistreerde deelnemers kunnen nog tot en met dinsdag 10 november het platform bezoeken. Zo kunnen ze de programma-presentatievideo’s en een aantal Q&A’s terugkijken.

Open Dag gemist?

De volgende Master’s Open Dag is op zaterdag 6 maart 2021. Volg onze facebook eventpagina voor de laatste updates.

Lees ook

  • Concentratieproblemen. Moeite met plannen. Snel afgeleid raken. Het zijn bekende symptomen van ADHD. Steeds meer UM-studenten melden zich met ADHD-klachten bij Disability Support. Op welke manieren zit ADHD studeren in de weg? En hoe kun je ADHD-klachten verminderen tijdens je studie? Wij spraken...

  • Alisa verhuisde op 17-jarige leeftijd van Moskou naar Nederland om eerstejaars bachelorstudent Regenerative Medicine and Technology (RMT) te worden. De avontuurlijke geest van Alisa drijft haar steeds naar gloednieuwe ervaringen, zoals de RMT bacheloropleiding en haar hobby Tribal Fusion dansen.

  • Maak kennis met Lillianne Evertsz, wiens reis van het hbo naar het hoger onderwijs veerkracht belichaamt. Aanvankelijk uitgedaagd door hoge collegegelden, leken Lillianne's dromen van universitair onderwijs onbereikbaar, totdat ze een beurs ontving. Deze steun stelde haar in staat om haar gewenste...