Gevers, D., Oosterbroek, B., Akkermans, S., Aardening, C., Esser, P., Knibbe, M., van de Weijer, M., Jansen, M., Jansen, M., de Kraker, J., & Kremers, S. (2023). Ruimte Maken voor Gezondheid In De Stad: Lessen uit de Zuid-Limburgse steden Maastricht en Kerkrade. https://www.ruimtegids.eu/images/de_ruimtegids.pdf
Koning, M., Vink, J., Notten, N., Gevers, D., Eisinga, R., & Larsen, J. (2021). Development and preliminary validation of the Adolescent Food Parenting Questionnaire: Parent and adolescent version. Appetite, 167, Article 105618. https://doi.org/10.1016/j.appet.2021.105618
Gevers, D., Vonken, L., van de Weijer, M., Oosterbroek, B., Akkermans, S., & Essers, P. (2021). Kernkindcentrum de Groene Loper: Een gezonde ontwikkeling van het Leeuwenpark. Maastricht University/GGD Zuid-Limburg.
Bartelink, N., van Assema, P., Kremers, S., Savelberg, H., Gevers, D., & Jansen, M. (2019). Unravelling the Effects of the Healthy Primary School of the Future: For Whom and Where Is It Effective?Nutrients, 11(9), Article 2119. https://doi.org/10.3390/nu11092119
Gevers, D. W. M., Kremers, S. P. J., de Vries, N. K., & van Assema, P. (2018). The Comprehensive Snack Parenting Questionnaire (CSPQ): Development and Test-Retest Reliability. International Journal of Environmental Research and Public Health, 15(5), Article 862. https://doi.org/10.3390/ijerph15050862
Gevers, D. W. M., Van Assema, P., Sleddens, E. F. C., De Vries, N. K., & Kremers, S. P. J. (2017). Opvoedingsinconsistentie in gezinnen: een extra risicofactor voor snacken onder jongeren?JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg, 49(6), 136-141. https://doi.org/10.1007/s12452-017-0124-8
Gevers, D. W. M., van Assema, P., de Vries, N. K., & Kremers, S. P. J. (2017). Explaining use of food parenting practices: the importance of predisposing factors and parental cognitions. Public Health Nutrition, 20(13), 2355-2363. https://doi.org/10.1017/S1368980017001112
Gerards, S. M. P. L., Niermann, C., Gevers, D. W. M., Eussen, N., & Kremers, S. P. J. (2016). Context matters! The relationship between mother-reported family nutrition climate, general parenting, food parenting practices and children's BMI. BMC Public Health, 16, Article 1018. https://doi.org/10.1186/s12889-016-3683-8
Gevers, D. W. M., Kremers, S. P. J., de Vries, N. K., & van Assema, P. (2016). Intake of energy-dense snack foods and drinks among Dutch children aged 7-12 years: how many, how much, when, where and which?Public Health Nutrition, 19(1), 83-92. https://doi.org/10.1017/s1368980015000877