Terug naar de roots van ons voedselsysteem
Vrijwel dagelijks wordt er in de krant of andere media gediscussieerd over ons voedselsysteem. Dat is logisch. Het heeft een grote impact op het milieu, onze leefomgeving en onze gezondheid. Ook blijken de werkomstandigheden van mensen in de voedselindustrie en de manier waarop dieren worden gehouden in de voedselketen vaak ontoereikend. Een toenemend aantal mensen vindt dat het anders moet én kan.
In deze lezing presenteert Imke de Boer de contouren van een beter geaard voedselsysteem voor Nederland in 2050. Deze visie is verkozen tot één van de tien winnende ideeën van de Food Systems Vision Prize van de Rockefeller Foundation.
Live Stream
![](/sites/default/files/2023-03/de_boer_1.png)
Aula, Minderbroedersberg 4-6
Let op: Deze lezing is verplaatst naar donderdag 30 september
Datum
Donderdag 30 september, 20.00 uur
Registratie
Live. U kunt zich hier aanmelden om de lezing live bij te wonen.
Live stream
Let op! Omdat Studium Generale onder onderwijs valt, werken wij NIET met een coronatoegangsbewijs. Voor het volledige beleid, zie het bericht op de homepagina.
Over de spreker
Prof. dr. Imke J.M. de Boer
Hoogleraar dieren & duurzame voedselsystemen, Wageningen University & Research