04 sep
10:00 - 17:00

Opening academisch jaar 2017/18

Op maandag 4 september 2017 vierde de Universiteit Maastricht de officiële opening academisch jaar 2017/18, met als thema 'Can academics change the world?'

 

Videoregistratie van de OAJ-viering:

Opening Academic Year 2017

Waar we acht jaar geleden enthousiast ‘Yes we can!’ hadden geroepen, staat de waarde van wetenschappelijk onderzoek anno 2017 soms onder druk. Juist in deze tijd is het daarom nodig om te laten zien op welke manieren wetenschappelijk onderzoek en onderwijs het verschil maken in de wereld van vandaag en morgen. Zonder de onschatbare waarde van basale wetenschap tekort te willen doen, draaide deze academische zitting om de concrete manieren waarop academici de wereld proberen te veranderen.

De 27-jarige arts en door de VN benoemde ‘Sustainable Development Goal Global Advocate’ Alaa Murabit was de hoofdspreker. Zij ging in op de rol van universiteiten in het realiseren van de Sustainable Develoment Goals en met name het belang van onderwijs voor een duurzame toekomst. Daarnaast werden drie UM-initiatieven gepresenteerd die op regionaal/nationaal, Europees en wereldwijd niveau impact op de wereld realiseren.

Ook werd de Studentenprijs en de Edmond Hustinxprijs voor een jonge, veelbelovende wetenschapper uitgereikt.

Action research wedstrijd
In het ochtendsymposium stond ‘action research’ centraal, met als hoofdspreker prof. dr. Shyama V. Ramani, hoogleraar Development Economics bij UNU-MERIT. Studenten (op bachelor-, master- en PhD-niveau) pitchten er hun ideeën voor een project rond ‘academisch ondernemerschap’, waarmee ze een prijs en persoonlijke begeleiding van prof. Ramani konden winnen.

 

Lees ook

  • 05 sep 06 sep
    09:00 - 17:30

    IP & Competition in an era of AI and Data:

    We encourage participants to submit abstracts dealing with and related to the IP & competition law issues from an inter-disciplinary perspective. 

  • 24 nov
    09:00 - 22:00

    Diploma-uitreiking najaar 2024 | School of Business and Economics

    Op 24 november organiseert de School of Business and Economics de diploma-uitreikingen in het MECC. Als deze diploma-uitreiking op jou van toepassing is, noteer deze datum dan alvast in je agenda!

  • 05 dec 09 mei
    10:00 - 17:00

    Afstudeerceremonies Bachelors

    Met trots overhandigen wij op deze feestelijke dag de diploma's aan onze afgestudeerden. 
    De afgestudeerden ontvangen van Law Events Office een uitnodiging om zich aan te melden.