INKOM 2024

Van maandag 19 tot en met donderdag 22 augustus zullen de studenten met elkaar en met de stad Maastricht kennismaken. Een stad waarin je nieuwe mensen gaat ontmoeten en je (opnieuw) je weg moet gaan vinden. Niet alleen naar de faculteit, de universiteitsbibliotheek en bijvoorbeeld het Universitair Sportcentrum, maar ook naar de studenten- en studievereniging en gewoon in en rondom Maastricht.

Om je eerste kennismaking met de universiteit, je faculteit en de stad Maastricht zo comfortabel mogelijk te laten verlopen, worden er verschillende introductiedagen georganiseerd:

We vieren het nieuwe academisch jaar ook met de officiële 'Opening van het Academisch Jaar'.

De INKOM 2024 - van 19 t/m 22 augustus

De INKOM is dé introductieweek voor alle nieuwe studenten in Maastricht. Onder begeleiding van twee ouderejaars studenten word je tijdens de INKOM ondergedompeld in het studentenleven: je leert je medestudenten kennen, de stad, het academische leven én het culturele leven van Maastricht.

INKOM 2024 heeft als thema ‘Building Bridges’. Dit thema symboliseert het traject van scholier naar student en bouwt de brug naar een nieuwe start. Maastricht wordt gekenmerkt door haar bruggen, zoals de Sint Servaasbrug, die het historische centrum van de stad verbinden met het bruisende hart. Het symboliseert ook de verbinding die de INKOM tot stand brengt tussen studenten en de inwoners van Maastricht gedurende de week, door middel van een scala aan sportieve en culturele activiteiten.

  Voor meer informatie en het programma, klik hier.

Facultaire introductiedagen

Tijdens de facultaire introductiedagen ontvang je studiegerelateerde informatie, maak je kennis met de digitale leeromgeving, met je studiegenoten en ontvang je alle ins en outs van je faculteit en de Universiteit Maastricht.

Elke faculteit organiseert deze dagen anders. Bij de meeste opleidingen zijn deze dagen verplicht en ontvang je een uitnodiging om deel te nemen aan deze facultaire introductiedagen. Bij een aantal opleidingen kun je je zelf aanmelden.

 Let op: deelname aan de facultaire introductiedagen is bij de meeste faculteiten verplicht!

Inkom feest

Lees ook

  • Wonen in Sittard en studeren in Maastricht, Eindhoven, of zelfs Tilburg of Leiden. Een paar jaar geleden was dit nog moeilijk voor te stellen, tegenwoordig komt het steeds vaker voor. Soms uit noodzaak, maar vaak ook als bewuste keuze. De opkomst van meer creatieve woonplekken buiten de traditionele...

  • Met de dit jaar gestarte bachelor Computer Science versterkt de Universiteit Maastricht zijn positie verder als bèta-universiteit. De belangstelling voor de nieuwe opleiding was boven alle verwachting: zo’n 300 studenten uit alle hoeken van de wereld gingen in september aan de slag. “De...

  • De gezondheidszorg wordt geconfronteerd met beperkte middelen. Zonder slimme innovatie komt de kwaliteit van zorg voor alle patiëntengroepen in gevaar. Jessica Storm, alumna van de masteropleiding Healthcare Policy Innovation and Management, deed onderzoek naar de kosteneffectiviteit van...