Studentensportverenigingen & Sportraad MUSST

Wil jij je aansluiten bij een actieve community waar alles draait om jouw favoriete sport? Met 31 studentensportverenigingen met een passie voor de meest uiteenlopende sporten is er voor iedereen wel een sportvereniging te vinden aan de Universiteit Maastricht (UM). Ontdek de juiste vereniging voor jou tijdens de INKOM en facultaire introductieperiode, of neem direct contact op via onderstaande contactgegevens om meer te weten te komen over een vereniging en haar activiteiten.   

Sportraad MUSST

Sportraad MUSST (Maastrichtse Universitaire Studentensport Stichting) bestaat als overkoepelend orgaan voor de studentensportverenigingen. SSV’en kunnen hier terecht voor hulp en advies over allerlei bestuur gerelateerde zaken. Verder kan er bij Sportraad MUSST subsidie worden aangevraagd voor deelname aan toernooien, het organiseren van evenementen en voor sportmaterialen. 

UM SPORT, Sportraad MUSST en de studentensportverenigingen werken samen aan een kwalitatief hoogwaardig, divers en betaalbaar sportprogramma, waardoor de sportbeleving in Maastricht ongeëvenaard is. 

Lidmaatschap en verenigingskosten UM SPORT

Om lid te worden van één van de studentensportverenigingen heb je een 'Sport' lidmaatschap nodig bij UM SPORT dat minimaal één semester geldig is (een maandlidmaatschap komt niet in aanmerking). Er is ook een apart lidmaatschapstarief voor elke studentensportvereniging. 

Vind je sport en je vereniging

Blader door onze lijst met sportverenigingen om in contact te komen met een gemeenschap die zowel doorgewinterde sporters als nieuwkomers verwelkomt. Of je nu wilt uitblinken in je favoriete sport of een nieuwe passie wilt ontdekken, onze verenigingen staan klaar om je met open armen te ontvangen.