Squash

Squash is een explosieve indoor racketsport, waarbij spelers sterk vertrouwen op techniek en tactiek om hun tegenstander te slim af te zijn. Het Universitair Sportcentrum (USC) heeft drie squashbanen die gereserveerd kunnen worden. Voor zowel beginners als ervaren spelers bieden we ook squashcursussen aan. Ben je een student met een passie voor squash? Squash it up UM, onze studenten-squashvereniging, ziet je graag als lid van het team.   

Over squash

Squash is een indoor racketsport en wordt gespeeld door 2 of 4 spelers in een baan met 4 muren, met een kleine holle, rubberen bal. De bal moet in elke rally de voormuur raken, dit mag direct of indirect, via de zij- of achterwand. De bal mag maximaal één keer op de grond stuiteren voor hij wordt teruggeslagen. Techniek en tactiek zijn zeer belangrijk in het squashspel. Nog niet eerder gesquasht? Dan adviseren we je om je in te schrijven voor een cursus, voor je het zelf gaat proberen. 

Reserveer een squashbaan

Met drie goed onderhouden squashbanen tot je beschikking kunnen leden van UM SPORT met een 'Sport' of 'All-in-one' lidmaatschap of met een dagpas gratis een baan reserveren. Alle spelers op de baan moeten in het bezit zijn van een lidmaatschap of dagkaart om te kunnen spelen.    

Reserveer een squashbaan online of bij de balie van het USC.   

Squashregels bij UM SPORT

  • Kledingvoorschrift: sportkleding, schone niet-afgevende zaalschoenen. 
  • Alle spelers melden zich aan balie voordat ze de baan op gaan. 
  • Langer doorspelen is alleen mogelijk wanneer baan op dat tijdstip niet is gereserveerd. Eerst een reservering maken bij balie of online, daarna doorspelen. 
  • Tassen, handdoek, drinkflessen worden buiten de baan gehouden; gebruik de gratis kluisjes bij de kleedruimtes. 
  • Restitutie van reeds betaalde gelden is niet mogelijk. 
  • De officiële spelregels voor squash vind je op Worldsquash (in Engels).