Foto’s of video’s maken bij UM SPORT

We vinden de privacy van onze leden heel belangrijk, dus als je foto's of video's wilt maken in het University Sport Centre (USC) of een andere UM SPORT-locatie, moet je vooraf toestemming vragen.

Hoe dien je een verzoek in?

Om een verzoek in te dienen voor het maken van foto's/video's, stuur je een e-mail naar umsports@maastrichtuniversity.nl met de volgende informatie: 

  • Een plan/script/onderwerp voor de foto's/video's
  • Wanneer je de foto's/video's wilt maken  
  • Wie er gefotografeerd/gefilmd wordt  
  • Waar je de foto's/video's wilt maken  
  • Wat je van plan bent om met de foto's/video's te doen  
  • Op welke platforms de foto's/video's worden gepubliceerd 

Hierna wordt je verzoek ter goedkeuring naar de communicatiemedewerker en de facilitaire dienst van UM SPORT gestuurd. Alleen zij kunnen een verzoek goedkeuren. 

Nadat een verzoek is goedgekeurd

Meld je op de dag van het fotograferen/filmen eerst bij de receptie. Bij twijfel belt de balie de communicatiemedewerker of iemand van de facilitaire dienst. Daarna zal de balie je, als het nodig is, gastpassen geven voor de fotografen of filmploeg zodat ze door de USC-poortjes naar binnen kunnen.  

De fotografen of filmploeg moeten altijd toestemming vragen en, waar mogelijk, ondertekende toestemming krijgen van alle personen die op de foto's/video's staan. Toestemmingsformulieren kun je aanvragen bij de balie.  

De foto's/video's moeten voor publicatie altijd ter goedkeuring worden voorgelegd aan de communicatiemedewerker van UM SPORT.

Selfies en video's maken voor sociale media

Als je selfies wilt maken of jezelf wilt filmen voor berichten op sociale media, dan kan dat. Zorg er wel voor dat er geen andere leden op de achtergrond te zien zijn of vraag hun expliciete toestemming voordat je foto's/video's plaatst. Als je foto's/video's maakt op een van onze locaties, kun je door een van onze medewerkers benaderd worden om ervoor te zorgen dat ieders privacy wordt gerespecteerd.