UM SPORT

UM SPORT is de ultieme sportbestemming voor studenten, medewerkers, alumni en partners van de Universiteit Maastricht (UM). Geniet van een breed aanbod aan binnen- en buitensporten, topfaciliteiten, ruime openingstijden en een gastvrije sfeer.   

Universitair Sportcentrum

Wil je aan je kracht en conditie werken, een cursus volgen en een nieuwe sport leren, of met anderen trainen in een groepsles? Het Universitair Sportcentrum (USC) is de plek voor jou. Het USC is uitgerust met een fitnessruimte van 1000 m2, sporthallen, een spinningstudio, squashbanen en een klimmuur en voorziet in al je fitnessbehoeften. En met een receptie die klaarstaat om je te helpen met je vragen, boekingen en lidmaatschap wordt je sportervaring nog beter.  

Naast sporten kun je ontspannen in de Body & Mind studio, studeren in onze leerruimtes, genieten van het Sportcafé voor je koffie en snacks, en nog veel meer. Er is ook een fysiotherapeutisch centrum en Sportraad MUSST.   

Online boeken met MyUSC

Met ons handige online registratiesysteem MyUSC vind je het volledige sportaanbod van het Universitair Sportcentrum en kunnen leden zich inschrijven voor al onze sportactiviteiten.  

Video tour van het Universitair Sportcentrum

Hypermoderne fitnessruimte

In onze volledig uitgeruste fitnesszaal kun je trainen op cardioapparatuur met interactieve touchscreens, talloze toepassingen en digitaal entertainment. Onze krachttrainingsapparatuur bestaat uit conventionele en plaatbelaste toestellen en vrije gewichten. Er zijn altijd een of meer instructeurs aanwezig om je vragen te beantwoorden, je te laten zien hoe je veilig en effectief traint en je te inspireren met nieuwe oefeningen om je gemotiveerd te houden.  

Voeg wat plezier en kameraadschap toe aan je training door deel te nemen aan een van onze dagelijkse groepstrainingssessies of schrijf je in voor een fitnesscursus om nieuwe kennis en vaardigheden op te doen. Van intensieve crosstraining tot ontspannen mobiliteitssessies en van fitnessintroducties tot technisch olympisch gewichtheffen, er is een sessie of cursus voor jouw fitnessbehoeften. 

Onze binnen- en buitensporten

We bieden een breed scala aan binnen- en buitensporten voor alle leeftijden en fitnessniveaus. Sommige sporten vinden plaats in het USC en andere op verschillende locaties in Maastricht. We bieden de volgende sporten en nog veel meer:   

  • Aerobics
  • Fitness                                        
  • Squash                                      
  • Balsporten
  • Klimmen en boulderen
  • Yoga
  • Boksen & martial arts                    
  • Padel
  • Zwemmen
  • Dans
  • Spinning
 

Sommige van onze sporten worden aangeboden in samenwerking met onze studentensportverenigingen, en deze zijn alleen voor onze studentleden. 

Student sports associations & Sports Council MUSST

Zin in teamspirit en vriendschappelijke competitie? Met 31 studentensportverenigingen is er een sportgemeenschap voor iedereen. Je kunt ook lid worden van Sportraad MUSST, het bestuursorgaan van de studentensportverenigingen dat is ondergebracht bij het USC.   

Ontdek meer over onze studentensportverenigingen en Sportraad MUSST.  

MUSST bestuur 2020-2021

Meer dan fitness in het USC

In het Universitair Sportcentrum kun je je niet alleen in het zweet werken. Je kunt in het USC ook het volgende doen:    

  • Ontspan in de Body & Mind studio: Richt je op het versterken van je lichaam-geest verbinding met een Body & Mind mixles of yogasessie.    
  • Raadpleeg een fysiotherapeut: Als je als UM SPORT-lid lichamelijke ongemakken ervaart, kun je een gratis consult op locatie krijgen bij een fysiotherapeut van Sports Medical Center Maastricht (SMC). 
  • Gebruik een studieruimte: Studeer alleen of met een groep in een van onze leerruimten in het USC - reserveren is niet nodig. 
  • Geniet van eten en drinken in Sportcafé Rivazza: Ga met vrienden zitten na een wedstrijd of een workout en geniet van een kopje koffie, een smoothie of een heerlijk broodje. Het café is open voor iedereen. 
  • Een sporthal huren voor een evenement: Je kunt één of meerdere USC sporthallen huren voor het organiseren van sport- of andere UM gerelateerde evenementen door een verzoek in te dienen via umsports-facilities@maastrichtuniversity.nl. Je ontvangt binnen vijf werkdagen een beslissing. 
  • Maak vooraf goedgekeurde foto's of video's: Als je een foto- of video-opname wilt plannen in het USC, kun je dit doen met voorafgaande toestemming van een communicatiemedewerker of de facilitaire afdeling.   

Een gastvrije sfeer voor iedereen

Iedereen is welkom bij UM SPORT, ongeacht leeftijd, conditie, identiteit of achtergrond. We zijn een vriendelijke sportgemeenschap en tolereren geen pesten of agressief gedrag. We bieden ook genderneutrale toiletten en douches om ervoor te zorgen dat al onze leden zich thuis voelen in het Universitair Sportcentrum. 

Locaties & contact

Je kunt ons bezoeken aan de balie van het Universitair Sportcentrum of contact met ons opnemen via telefoon, e-mail of sociale media:   

Universitair Sportcentrum  
P. Debyeplein 15  
6229 HA Maastricht  
Nederland 

 +31 43 388 5311
 umsports@maastrichtuniversity.nl 
Instagram
  Facebook

Je kunt ook kijken op de kaart van onze verschillende sportlocaties buiten het USC waar we activiteiten houden zoals zeilen, golfen en dansen.