Overige vragen

Ik heb (of mijn kind heeft) weinig of geen gezondheidsproblemen, is het dan nog nodig om mee te doen?
Het is voor het onderzoek zeer waardevol als iedereen mee blijft doen. We kunnen risicofactoren voor ziekte alleen goed onderzoeken als we een vergelijking kunnen maken tussen mensen met en zonder gezondheidsproblemen.

Hoe is mijn privacy beschermd?
Alle deelnemers hebben aan het begin van het onderzoek een uniek nummer gekregen. Dit nummer is te vinden op alle brieven en vragenlijsten die u van ons krijgt. De onderzoekers die met uw gegevens werken kunnen alleen dat nummer zien, en niet uw persoonlijke gegevens. In publicaties (zoals wetenschappelijke artikelen) is niemand als persoon herkenbaar. De onderzoeksgroep houdt zich aan de Gedragscode voor Gezondheidsonderzoek en de wetgeving voor bescherming van persoonsgegevens. Zie voor meer informatie: Het onderzoek > Gegevensverzameling > Toestemming, privacy en integriteit

Hoe worden de deelnemers op de hoogte gehouden van de resultaten van het KOALA-onderzoek?
Zodra wij nieuwe bevindingen hebben gedaan, zullen wij deze publiceren op deze website (zie Het onderzoek > Resultaten). Dat kan pas op het moment dat de resultaten in een internationaal wetenschappelijk tijdschrift zijn gepubliceerd, omdat dan de wetenschappelijke toetsing heeft plaatsgevonden.

Ik heb een andere vraag, waar kan ik terecht?
Vindt u op de website niet het antwoord op uw vraag, of heeft u behoefte aan meer informatie, stuur ons dan een email (zie Contact). Als u wil kunnen we dan ook een afspraak maken om te (beeld)bellen.

terug naar vorige pagina