Toelatingstoets Recht en Arbeid, specialisatie Arbeid en Gezondheid

De toelatingstoets bestaat uit rechtsvragen en een aantal specifieke vragen over het sociale recht.
Let op! Je krijgt geen cijfer: je resultaat voldoet, of niet. Als je een toelatingstoets afsluit met 'voldaan', dan is deze uitslag geldig voor twee opeenvolgende instroommomenten. Op de inhoud van de toets wordt geen inhoudelijk commentaar gegeven.

Datum en locatie

De toelatingstoets vindt plaats op 25 april 2023 10:00-13:00 uur. Bij meer dan 15 kandidaten zullen er 2 sessies gepland worden, waarvan de tweede start van 13.30 – 16.30 uur.

De toets wordt online aangeboden middels het programma Testvision op de Faculteit der Rechtsgeleerdheid in de computerruimte.

Let op:
De toelatingstoets komt te vervallen en wordt voor de laatste keer aangeboden in april 2023. Heb je de toelatingstoets van november 2022 niet gehaald dan kun je nog één keer mee doen in april 2023.

Heb je een vooropleiding die niet direct toegang geeft de deze master? Dan kun je je aanmelden voor de pre-master die vanaf september 2023 van start gaat.

Te bestuderen literatuur

  • Kern van het arbeidsrecht, Tchai, Filippo & Houweling bij Boom Juridisch, 2022;
  • Inleiding in het Nederlands Recht, J.W.P. Verheugt, laatste druk;
  • Vaardig met Recht, F. Fernhout, laatste druk;
  • Studentenversie wettenbundel;
  • Wettenbundel Arbeidsrecht aanbevolen, laatste druk.

Bij de toets mag je gebruik maken van een niet-geannoteerde wetgeving. Er mag in de bundels dus niets zijn bijgeschreven. Er mag wel tekst gemarkeerd zijn. Gebruik steeds de meest recente versie, bij voorkeur de studentenversie (Kluwer of SDU).

Aanmelden en kosten Recht & Arbeid

 Meld je uiterlijk 9 april 2023 aan via dit formulier

Deelname aan de toets kost € 50,00.