Studenten Global Supply Chain Management and Change winnen ISM Global Case Competition

De afgelopen maanden (januari - mei 2022) hebben twee studententeams van de Universiteit Maastricht deelgenomen aan de ISM Global Case Competition 2022. ISM is de eerste en grootste beroepsvereniging voor inkoop en supply management wereldwijd, gevestigd in de VS.

In totaal gingen 8 studententeams de strijd met elkaar aan in deze competitie. De twee teams van de Universiteit Maastricht (MSc GSCMC Venlo) moesten het vooral opnemen tegen teams uit de VS (o.a. Michigan State University, University of Tennessee, Wayne State University). De casestudy had betrekking op een industriële uitdaging op het gebied van inkoop en supply chain management die de studenten moesten oplossen.

Tijdens de laatste prijssessie op de ISM World 2022 Annual Conference in Orlando, Florida (VS), maakte de jury het winnende team bekend. De eindscores waren gebaseerd op zowel de scores van de jury, bestaande uit deskundigen op het gebied van supply management, als op de stemmen van de deelnemers aan de ISM-conferentie.

Tweede keer

Het is het tweede jaar op rij dat een studententeam van Maastricht University deze prestigieuze ISM Global Case Competition heeft gewonnen. Het winnende team bestond uit MSc Global Supply Chain Management and Change (GSCM&C Venlo Campus) studenten: Samira Racdu, Annika Ophoves, Faheem Nanan Chirakkal en Tsz Shing Ip, met professor Frank Rozemeijer als hun coach. Wayne State University (USA) was de runner up, Michigan State University werd 3e in de finale. Het was heel bijzonder dat het 2e UM team 4e werd in de finale. Dit team bestond uit GSCM&C studenten Bjorn Wintraecken, Himanshu Singh, Joep Schiffelers en Jelle Maassen, en hun coach was professor Bart Vos.

Het winnende team ontving een eerste prijs van vijfduizend US dollar, een één-op-één coachingsessie met een supply management executive en gratis toegang tot ISM's Certified Professional in Supply Management (CPSM)® digitale leersysteem.

Lees ook

  • Hoe een honoursprogramma knappe koppen voor de regio behoudt 

    KE@Work, een honoursprogramma van de bacheloropleiding Data Science en Artificial Intelligence, biedt ambitieuze studenten de kans om een complex probleem uit de praktijk op te lossen. Dat doen ze terwijl ze aan het werk zijn bij bedrijven...

  • Hoe repareer je een scheur in kalksteen, zoals mergel? Nou, vraag gewoon een paar bacteriën om het voor je te doen. Dit is in het kort het doel dat 11 studenten van de Universiteit Maastricht zichzelf stelden. Het lukte, ze eindigden in de top 10 van de beste undergraduate-projecten van de iGEM...

  • Nikola Prianikov kwam uit Kiev naar Maastricht om Data Science en Artificial Intelligence te studeren. Hij vertelt hoe het Foundation Programme van de UM deuren opent voor internationaal talent, hoe hij genoot van zijn studietijd ondanks oorlog en rampspoed, en hoe een carrière in Nederland tot de...