AXA Award voor Milena Pavlova

Milena Pavlova heeft de AXA Award van € 250.000 ontvangen voor haar onderzoeksprestaties. Milena werkt als universitair hoofddocent Health Economics bij de vakgroep Health Services Research. De officiële uitreikingsceremonie zal in april 2017 plaatsvinden in Parijs, tijdens de AXA 2017 Annual Celebration. 

Milena’s onderzoeksportfolio omvat de coördinatie van een FP7 project, evenals deelname aan twee nieuwe projecten die door de Europese Commissie zijn gefinancierd, en daarnaast verscheidene kleinschalige onderzoeksprojecten gericht op ontwikkelingslanden. Ze is auteur en co-auteur van meer dan 80 academische publicaties, 11 promovendi hebben mede onder haar supervisie hun proefschrift verdedigd en momenteel begeleidt ze nog eens 10 promovendi. Milena is ook Section Editor bij BMC Health Services Research (bmchealthservres.biomedcentral.com).

De AXA awards stimuleren baanbrekende, wetenschappelijke productie, uitgevoerd door onderzoekers die volop in hun carrière staan en die door hun vakgenoten worden erkend om hun extreem hoge potentieel voor innovatie binnen hun vakgebied. De genomineerden worden op basis van hun CV gekozen en geselecteerd door het AXA Scientific Board. De ontvanger van de award mag het prijzengeld gebruiken om een twee- tot driejarig onderzoeksproject naar keuze te financieren. 

De AXA Research Fund werd in 2008 opgezet als aanmoediging van wereldwijd vooruitstrevend onderzoek binnen verschillende disciplines, om zo risico’s, uitdagingen en grote veranderingen die samenlevingen beïnvloeden aan te pakken. Er zijn inmiddels 484 innovatieve onderzoeksprojecten gesteund in 33 landen. 

Zie ook www.axa-research.org.

 

Lees ook

  • Hoogleraar Machteld Marcelis kan haar werk aan de Universiteit Maastricht voortzetten. Onafhankelijk onderzoek door bureau BING in opdracht van het universiteitsbestuur laat zien dat er geen aanwijzingen zijn van sociale onveiligheid binnen sectie Psychiatrie van de vakgroep Psychiatrie &...

  • Het College van Bestuur van de Universiteit Maastricht heeft ingestemd met het plan voor de vernieuwing van de centrale proefdiervoorziening voor de UM en het Maastricht UMC+ op de reeds bestaande locatie aan de Universiteitssingel 50 (UNS50). Een nieuw gebouw is daarmee van de baan.

  • Voor het eerst is er wetenschappelijk bewijs dat een gepersonaliseerd voedingspatroon, gebaseerd op iemands stofwisselingsprofiel, tot een betere gezondheid leidt. Dit is een belangrijke stap richting effectievere voedingsinterventies die gericht zijn op het verbeteren van de gezondheid en voorkomen...