06 okt
13:00

On-site Promotie Pishtiwan H.S. Kalmet

Promotor(es): Prof. dr. P.R.G. Brink, Prof. dr. M. Poeze

Co-promotor: Dr. H.A.M. Seelen

Trefwoorden: toelaatbaar gewicht belasting, traumapatiënten, fracturen van de onderste extremiteiten, kortere revalidatie

"Permissive weight bearing in trauma patients with peri- and intra-articular fractures of the lower extremities"

De doelstelling van dit proefschrift was om de dagelijkse activiteiten (ADL), kwaliteit van leven, pijn, postoperatieve complicaties en de kosten te vergelijken in een nieuw aangepast toelaatbaar gewicht belasting protocol (permissive weight bearing (PWB)) versus de niet-belasten protocol (restricted weight bearing (RWB)) in geopereerde traumapatiënten met breuken van de onderste extremiteiten, oftewel de benen. PWB is effectief en kosteneffectief, het kan gebruikt worden als een nieuwe benadering in de nabehandeling van geopereerde traumapatiënten met breuken van de onderste extremiteiten. Met het PWB-protocol konden de patiënten veel sneller volledig de aangedane zijde belasten, met een betere ADL en kwaliteit van leven, dan de patiënten die het huidige RWB-protocol hebben gevolgd. Tussen de PWB en RWB-protocollen waren geen significante verschillen gevonden in postoperatieve complicaties en pijn. Bovendien waren de totale kosten lager in de PWB groep dan in de RWB groep. De PWB groep liet hogeren effecten in ADL zien met lageren kosten ten opzichte van de RWB groep. Daarom kan de PWB protocol gezien worden als een veelbelovend nabehandelingsprotocol. Concluderend betekent dit dat het PWB-protocol het paradigma van het huidige RWB-protocol als gouden standaard, dat al 60 jaar ongewijzigd is, betwist.

Klik hier voor het volledige proefschrift.

Klik hier voor de live stream. 

Lees ook

  • 09 sep
    16:00

    Promotie Zohaib Salahuddin

    "Towards Trustworthy Artificial Intelligence in Medical Imaging: Explainability, Uncertainty and Clinical Utility of Radiomics"

  • 10 sep
    13:00

    Promotie Iva Halilaj

    "Leveraging Patient Decision Aids and Decision Support Systems: Towards More Personalised Medical Treatments"

  • 11 sep
    16:00

    Promotie Ivo A.O. Beeren

    "Cartilage and Bone in Concert: Biofunctional Scaffolds for Osteochondral Regeneration"