14 apr
10:00

On-Site Promotie Sabrina Grossenbacher-Eggmann

Promotores: Prof. dr. R.A. de Bie, Dr. C.H.G. Bastiaenen

Co-promotores: Prof. dr. S.M. Jakob, Inselspital Bern/University of Bern, Switzerland, Dr. M.L. Verra, Inselspital Bern, Switzerland

Trefwoorden: kritieke ziekte, fysiek functioneren, vroege mobilisatie, Chelsea Critical Care Physical Assessment tool (CPAx)

"BACK IN THE SADDLE - EARLY TRAINING IN CRITICAL CARE: Effects of early training and evaluation of physical function and activity in mechanically ventilated, critically ill adults"

Dit proefschrift onderzocht de effecten van vroege training en herstel en bestudeerde methoden om fysiek functioneren en activiteit te evalueren bij mechanisch geventileerde, ernstig zieke volwassenen. Vroegtijdige training bleek veilig te zijn, maar verbeterde de functionele resultaten bij ontslag uit het ziekenhuis niet in vergelijking met de gebruikelijke zorg. Spierzwakte bij ontslag op de IC was geassocieerd met daaropvolgende, kortdurende functionele invaliditeit. Variaties in cardiorespiratoire parameters tijdens training kwamen vaak voor en werden voornamelijk geassocieerd met trainingstype, mobilisatieniveau, patiëntparticipatie en trainingsduur. Daarom wordt therapeuten geadviseerd om de training individueel op maat te maken en aan te passen. Om de fysieke functie en activiteit van patiënten te beoordelen, is de Duitse CPAx-versie ontwikkeld en getest. De CPAx was gelijk aan de originele versie en geldig op drie tijdstippen in het hersteltraject. Het kan ook worden gebruikt om kandidaten te identificeren die verdere revalidatie nodig hebben. Over het algemeen informeert dit proefschrift de klinische praktijk en aankomend onderzoek over neuromusculaire complicaties, en draagt ​​het daarmee bij aan het verbeteren van toekomstig management en resultaten voor deze ernstig zieke populatie.

Klik hier voor het volledige proefschrift.

Klik hier voor de live stream.

Lees ook

  • 10 sep
    13:00

    Promotie Iva Halilaj

    "Leveraging Patient Decision Aids and Decision Support Systems: Towards More Personalised Medical Treatments"

  • 11 sep
    16:00

    Promotie Ivo A.O. Beeren

    "Cartilage and Bone in Concert: Biofunctional Scaffolds for Osteochondral Regeneration"
     

  • 12 sep
    10:00

    Promotie Lukas Andreas Duffner

    "Promoting Healthy Brain Aging through Cognitive Activity and Social Contact; A Translational Journey from Neuroscience to Community"