07 apr
16:00

On-Site Promotie Robin J. Lurvink

Promotor: Prof. Dr. I.H.J.T. de Hingh

Co-promotores: Dr. J.W.A. Burger, Catharina Ziekenhuis, Eindhoven, Dr. F.N. van Erning, Integraal Kankercentrum Nederland, Utrecht

Trefwoorden: colorectale kanker, peritoneale metastasen, PIPAC, palliatieve behandeling

"Unresectable colorectal peritoneal metastases: Exploring the role of PIPAC"

Dit proefschrift omvat een overzicht van de incidentie, behandeling en prognose van buikvliesuitzaaiingen van dikke darmkanker en focust op de mogelijke rol van behandeling met PIPAC in de palliatieve fase. PIPAC is een nieuwe methode om chemotherapie direct in de buik toe te dienen als een onder druk gebrachte verneveling, welke mogelijk voordelen heeft ten opzichte van systemische chemotherapie. Ondanks dat PIPAC wereldwijd steeds meer in populariteit groeit, bestaat er geen wetenschappelijk bewijs dat aantoont dat PIPAC even goed of beter is dan systemische chemotherapie. Daarom zijn er twee studies in Nederland opgezet om meer inzicht te krijgen in de bijwerkingen en verdraagbaarheid, anti-tumor effectiviteit, en kosten van behandeling met PIPAC, alsook de kwaliteit van leven tijdens behandeling met PIPAC. De eerste studie (CRC-PIPAC) focust op herhaaldelijke behandeling met PIPAC (elke 4-6 weken) zonder systemische chemotherapie tussendoor. De resultaten van deze studie worden in dit proefschrift beschreven. De tweede studie (CRC-PIPAC-II) focust op herhaaldelijke behandeling met PIPAC met tussendoor systemische chemotherapie. De resultaten van deze tweede studie worden in de loop van 2022 verwacht.

Klik hier voor de live stream.

Lees ook

  • 10 sep
    13:00

    Promotie Iva Halilaj

    "Leveraging Patient Decision Aids and Decision Support Systems: Towards More Personalised Medical Treatments"

  • 11 sep
    16:00

    Promotie Ivo A.O. Beeren

    "Cartilage and Bone in Concert: Biofunctional Scaffolds for Osteochondral Regeneration"
     

  • 12 sep
    10:00

    Promotie Lukas Andreas Duffner

    "Promoting Healthy Brain Aging through Cognitive Activity and Social Contact; A Translational Journey from Neuroscience to Community"