04 apr
13:00

Online Promotie Mohit Manoj Nair

Promotor: Prof. dr. Maurice P. Zeegers

Co-promotor: Dr. Sakib Burza, London School of Hygiene and Tropical Medicine

Trefwoorden: antibioticaresistentie, structureel, sociale determinanten

"REFRAMING AND UNPACKING ‘IRRATIONAL’ ANTIBIOTIC USE: A Structural and Socio-Ecological Perspective on Antibiotic Resistance in India"

Het overmatig gebruik van antibiotica wordt vaak beschouwd als een "irrationele" praktijk die de effectiviteit van antibiotica ondermijnt door bij te dragen aan antimicrobiële resistentie (AMR), vooral in opkomende economieën of lage- en middeninkomenslanden zoals India. Dit proefschrift onderzoekt de discrepantie tussen kennis of houding ten opzichte van gepast antibioticagebruik en analyseert interventies om misbruik van antibiotica te verbeteren. Dit proefschrift constateert dat veelzijdige bundelinterventies die de sociaalecologische context en beperkingen met betrekking tot toegang tot zorg aanpakken, effectiever zijn in het terugdringen van antibioticamisbruik in vergelijking met educatieve interventies die alleen kennis verbeteren. Ook onderzoekt dit proefschrift de beperkte betrokkenheid van diverse beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg bij interventies in een omgeving met beperkte middelen zoals India, en stelt vast dat nationaal en staatsbeleid geen rekening houdt met het diverse kader van beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg in de formele en informele sectoren in India. Bovendien zijn interventies en beleid uitsluitend gericht op "irrationeel" gebruik, in plaats van het begrijpen van de genuanceerde besluitvormingsprocessen die bijdragen aan misbruik van antibiotica, inclusief maar niet beperkt tot een verlangen naar snelle genezing bij afwezigheid van arbeidsverlof of sociale vangnetten; onvoldoende beleid op het gebied van hygiëne, infectiebeheersing en preventie; en een gebrek aan diagnostische tests.

Klik hier voor de live stream.

Lees ook

  • 10 sep
    13:00

    Promotie Iva Halilaj

    "Leveraging Patient Decision Aids and Decision Support Systems: Towards More Personalised Medical Treatments"

  • 11 sep
    16:00

    Promotie Ivo A.O. Beeren

    "Cartilage and Bone in Concert: Biofunctional Scaffolds for Osteochondral Regeneration"
     

  • 12 sep
    10:00

    Promotie Lukas Andreas Duffner

    "Promoting Healthy Brain Aging through Cognitive Activity and Social Contact; A Translational Journey from Neuroscience to Community"