13 mrt
16:00 - 17:30
Sustainability & food week

Professionals in Sustainability #3: plantaardig dieet - afgelast vanwege Covid - 19

Er komen steeds meer banen beschikbaar op het gebied van duurzaamheid. Er is behoefte aan advocaten, ondernemers, onderzoekers, beleidsmakers en anderen met een achtergrond in duurzaamheid. Heb je interesse in een carrière binnen duurzaamheid? Dan ben je van harte welkom voor maandelijkse seminars met professionals uit het veld. Leer van de obstakels waar ze tegenaan lopen en van hun successen en stel al je vragen!

Deze serie seminars is vooral gericht op studenten, maar als medewerker ben je ook welkom om mee te doen, te leren en geïnspireerd te worden door professionals op het gebied van duurzaamheid.

Voor de seminars hoef je je niet aan te melden. Na de lezing staat er hapjes en drankjes klaar.

Tobias Leenaert

Tobias Leenaert is de auteur van 'How to Create a Vegan World: a Pragmatic Approach' en blogt op www.veganstrategist.org. Hij is al geruime tijd spreker en strateeg en geeft samen met Melanie Joy veganistische advocacytrainingen over de hele wereld voor het Center for Effective Vegan Advocacy (CEVA). Hij is ook mede-oprichter van ProVeg, een internationale pro-vegan organisatie met de missie om de wereldwijde consumptie van dieren met 50% te verminderen tegen het jaar 2040. Tobias is al meer dan twintig jaar veganist en woont in België, samen met zijn partner en vele geredde dieren.


In zijn lezing gaat hij in op verschillende argumenten voor een plantaardig dieet, waarbij hij het onderwerp bekijkt vanuit een duurzaamheids-, dierenrechten- en gezondheidsperspectief. Hij zal verder een licht werpen op de huidige drijfveren van de plantenbeweging vanuit zakelijk, technisch en financieel oogpunt. Tobias zal zijn benadering van het communiceren over de voordelen van veganisme uitleggen, die vriendelijk, pragmatisch en strategisch is. Hij zal het hebben over zijn persoonlijke missie en waarom hij besloot te werken binnen het domein van de duurzaamheid, de uitdagingen die zich onderweg voordoen en nog veel meer.

Dit seminar is onderdeel van de Sustainability & food week georganiseerd door Green Office.

Lees ook