22 mei
19:00
Studium Generale | Collegereeks

Gezondheidsuniversiteit: leren over je lijf - Ik ben toch niet gek?!

Deze reeks staat in het teken van de psychiatrie. Thema’s die onder andere aan de orde komen zijn burn-out en stress, dementie en alzheimer en verslaving.

De Gezondheidsuniversiteit van het Maastricht UMC+ is een initiatief van studenten die hun kennis en vaardigheden graag willen delen met geïnteresseerden. SG ondersteunt dit initiatief van harte en heeft het daarom opgenomen in het programma van de collegereeksen. Elke avond begint met een college van een expert. Daarna volgt een informatiemarkt en een onderwijsgroep, waarbij collega-studenten in kleinere groepen op de stof ingaan. Er is geen specifieke vooropleiding vereist.

Onderwerpen per avond 
1. Psychosen - Dr. Maarten Bak | psychiater en plaatsvervangend opleider Mondriaan gespecialiseerd in copingstrategieën bij psychosen (22 mei).
2. Dementie - Prof. dr. Frans Verhey | psychiater/neuroloog (zenuwarts) en hoogleraar ouderenpsychiatrie (29 mei).
3. Verslaving -  Dr. Monique Bongaerts | verslavingsarts en specialist verslavingszorg Mondriaan en opleider verslavingsartsen (5 juni).
4. Eetstoornissen - Drs. Anouk Geilen – van Hulst | gezondheidszorg-psycholoog/psychotherapeut gespecialiseerd in eetstoornissen (12 juni).
5. Stress en burn-out - Dr. Marijntje Tijssen | psychiater met als aandachtsgebied ziekenhuispsychiatrie (19 juni).

Meer informatie over de onderwerpen en de sprekers volgt via de website: www.gezondheidsuniversiteit.nl