15 jun
13:30 - 17:00
“Why should you care?”

Masterclass: Innovatie

Het begrip innovatie roept bij toezichthouders, maar ook bij bestuurders, vele vragen op. Wat is innovatie – wat verstaan we er eigenlijk eronder? Is innoveren hetzelfde als uitvinden? Welke soorten innovatie zijn er? Hoe belangrijk is innovatie om te overleven? Is innovatie alleen iets voor multinationals? Hoe verbind je innovatie met strategie en risicomanagement? Wat verstaan we onder het innovatief vermogen van een organisatie? Wat is nodig om te innoveren? Hoe organiseer je innovatie in de organisatie? En hoe monitor je innovatie eigenlijk? Wat is de rol van toezichthouders?

Deze Masterclass wordt geleid door Yvonne Engelen en heeft een interactief karakter, met veel gelegenheid om in te gaan op individuele vragen van deelnemers.

Dr. Ir. Yvonne Engelen heeft een MSc-graad in Scheikundige Technologie en een doctorstitel in Polymeer Technologie, beide behaald aan de Technische Universiteit Eindhoven. Van 2011 tot 2014 was Yvonne Global Vice President Innovatie van DSM Dyneema, één van de performance materials clusters van DSM. Sinds juni 2016 staat ze aan het hoofd van een opdracht om een nieuw performance materials cluster-wijde gedeelde R&D unit te ontwerpen en te implementeren. Parallel hieraan is ze Managing Director van DSM Resolve, een R&D competence center dat uiteindelijk in de nieuwe cluster-wijde gedeelde R&D unit zal worden geïntegreerd. Hiervoor was Yvonne bij DSM Dyneema tussen 2014 en 2016 Global Vice President Marketing & Sales. Van 2009 tot 2011 was ze Managing Director van DSM Venturing. Als Investment Manager was ze tussen 2002 tot 2009 lid van de Raad van Commissarissen van verschillende ondernemingen in de portfolio van de groep. Yvonne is sinds 1993 werkzaam bij DSM.

Vanaf januari 2015 is Yvonne tevens lid van de Raad van Toezicht van MeanderGroep (een grote zorgaanbieder in Zuid-Limburg), met als focusgebied innovatie. Tussen 2003 en 2012 was ze lid van de Raad van Advies van technologiestichting STW.

Aanmelden kan via dhr. Leo Urlings:
super-visie@outlook.com
06-10561378