29 mrt
14:00
Studium Generale | Film

Chagall: A la Russie, aux ânes et aux autres

Een bijzondere special over het werk van de Russisch-Joodse schilder en dichter Marc Chagall (exact 30 jaar geleden overleden).

Het programma bestaat uit twee delen:

1. Verhaalconcert door Oleg Fateev over de mystieke schilder en de poëzie van Marc Chagall.

Russische liederen, gezongen door de accordeonist Oleg Fateev, in samenwerking met Braziliaanse percussioniste Simone Sou. Oleg Fateev, accordeonist & bayanist, is geboren in Moldavië (voormalige Sovjet-Unie). Na een studie aan het muziekcollege te Tiraspol, vervolgde hij zijn opleiding aan de Russische Muziek Academie Gnesin te Moskou. Hij studeerde af als accordeonist & bayanist en dirigent. In 1996 vestigde hij zich in Nederland, waar hij een groot aantal soloconcerten heeft gegeven en vele Cd's heeft opgenomen. Fateev’s solorepertoire omvat speciaal voor bayan geschreven Russische stukken, arrangementen van Russische volksmuziek, bijzondere bewerkingen (met jazzinvloeden) van Moldavische melodieën, klezmermuziek en klassieke werken (Bach, Scarlatti en Piazolla). Naast soloconcerten en concerten met tal van bekende instrumentalisten en vocalisten, o.a. met Herman van Veen, speelt Oleg in vele theaterproducties (o.a. in het Ro Theater en het Arthemis Theater).

2. Film: Chagall: A la Russie, aux ânes et aux autres / Chagall: Uit Rusland met liefderegie: Stephan en Francois Levy-Kuentz

Documentaire over het leven van Marc Chagall, schilder, beeldhouwer en glaskunstenaar (1887-1985), die vanaf 1910 in Frankrijk woonde en werkte. Met archiefopnamen, interviews, gesprekken met o.a. zijn kleindochter Meret Meyer, en nooit eerder getoond werk.
 

An image of an artwork by Chagall.