Mr Gilles Raaijmakers (G.W.J.)

Gilles Raaijmakers is als arbeidsjurist verbonden aan de afdeling Juridische Zaken (JZ) van de universiteit sinds 2018. 

JZ biedt strategisch advies en ondersteuning aan het College van Bestuur, de faculteiten en de diensten van de universiteit. De werkzaamheden van JZ, die zowel privaat- als bestuursrechtelijk van aard zijn, bestrijken een breed terrein, zijn concern-georiënteerd en worden verricht voor alle onderdelen en interne stakeholders van de universiteit. Voorbeelden van deze werkzaamheden zijn het opstellen en beoordelen van contracten en de advisering en bewaking van de bestuurlijke inrichting van de universiteit. JZ signaleert relevante juridische ontwikkelingen en begeleid daarnaast juridische procedures.

Gilles is gespecialiseerd in het arbeidsrecht. In 2011 behaalde hij de master Recht, Arbeid & Onderneming en de master Privaatrecht (UM). Aansluitend is hij arbeidsrecht advocaat geweest, waarna hij sinds oktober 2018 in dienst is als arbeidsjurist bij de universiteit. In 2017 rondde Gilles de postacademische specialisatieopleiding arbeidsrecht af aan de Grotius Academie (Radboud). Hij is lid van de Nederlandse Vereniging voor Arbeidsrecht. 

Vanuit JZ houdt Gilles zich bezig met individuele arbeidsrechtelijke casuïstiek (van het aangaan tot  de beëindiging van de arbeidsovereenkomst) en  adviseert daarnaast het College van Bestuur en de afdeling HR over de arbeidsrechtelijke aspecten van het HR-beleid (en beleidsplannen) van de universiteit. Tot slot is Gilles secretaris van de Gezamenlijke Klachtencommissie Ongewenst Gedrag (UM, Zuyd Hogeschool en Open Universiteit).