Scriptieprijzen voor studenten Data Science and Artificial Intelligence

Het prijzenseizoen is geopend! Het Department of Data Science and Knowledge Engineering feliciteert alle studenten die een prijs wonnen voor hun uitstekende werk.

MORSE 2021 Thesis Award voor Anna-Lena Krause

De MORSE Thesis Awards belonen scripties met de potentie om impact te hebben op de maatschappij.

Dit jaar werd Data Science and Artificial Intelligence-bachelorstudent Anna-Lena Krause uit 13 nominaties gekozen als winnaar. Anna-Lena schreef haar thesis The relationship between air pollution and economic activity in the Netherlands onder begeleiding van Christof Seiler en Alexia Briassouli.

Lees meer over de MORSE 2021 Thesis Awards

MORSE Thesis Awards 2021
Tijdens de MORSE Thesis Award-uitreiking

UM Student Prizes voor Krzysztof Cybulski en Frederik Calsius

De Dies Natalis – het jaarlijkse verjaardagsfeestje van de universiteit – deelt traditiegetrouw prijzen uit voor de beste bachelor- en masterscripties van het jaar.

De Bachelor Student Prize ging dit jaar naar Krzysztof Cybulski. Zijn thesis Reliable Deep Regression Using Overhead Images was in 2021 de beste binnen het bachelorprogramma Data Science and Artificial Intelligence. Krzysztof schreef zijn scriptie onder begeleiding van Christof Seiler and Siamak Mehrkanoon.

Lees meer over het werk van Krzysztof

Krzysztof Cybulski
Krzysztof Cybulski

Frederik Calsius won de Master Student Prize met Fine Grained Action Recognition Of Skateboarding Tricks. Frederiks scriptie, die hij schreef onder begeleiding van Mirela Popa en Alexandra Briassouli, won de prijs voor beste thesis binnen de masteropleidingen Artificial Intelligence en Data Science for Decision Making.

Bekijk de video om meer te horen over Frederiks scriptie

Frederik Calsius
Frederik Calsius

Lees ook

  • Hoe repareer je een scheur in kalksteen, zoals mergel? Nou, vraag gewoon een paar bacteriën om het voor je te doen. Dit is in het kort het doel dat 11 studenten van de Universiteit Maastricht zichzelf stelden. Het lukte, ze eindigden in de top 10 van de beste undergraduate-projecten van de iGEM...

  • Nikola Prianikov kwam uit Kiev naar Maastricht om Data Science en Artificial Intelligence te studeren. Hij vertelt hoe het Foundation Programme van de UM deuren opent voor internationaal talent, hoe hij genoot van zijn studietijd ondanks oorlog en rampspoed, en hoe een carrière in Nederland tot de...

  • Een team Business Engineering-studenten van de UM heeft recent drie prijzen gewonnen bij de gerenommeerde ENGCOMM, de Engineering and Commerce Case Competition, die werd gehouden door de University of Concordia in Montreal (Canada).