City Deal Kennis Maken < Maastricht

Goed bezig die studenten!

Op 2 september was de kick-off van het project City Deal Kennis Maken Maastricht (CDKM>M), een project waar maar liefst 175 studenten van Zuyd Hogeschool en Maastricht University aan deelnemen. Deze studenten zetten zich in voor een betere leefbaarheid in Mariaberg en Randwyck. In de afgelopen 6 weken zijn de studenten druk aan de slag gegaan om d.m.v. vragenlijsten, buurtnetwerkgesprekken en interviews te achterhalen wat bewoners en andere stakeholders willen zien veranderen ten behoeve van een betere leefbaarheid. Al deze input en kennis werd gedeeld tijdens de Kennis Markt en de Design Thinking Workshop.

Inhoud van het project

De CDKM>M is een project waarbij studenten, de Gemeente Maastricht, onderzoekers en docenten van de UM en Zuyd samen werken met inwoners van Maastricht om de leefbaarheid en de kwaliteit van leven te verbeteren. Steden staan voor diverse uitdagingen om hun wijken toekomstbestendig te maken, voor CDKM>M staan hierbij 3 thema’s centraal: circulaire economie, klimaatadaptatie, inclusiviteit en vitaliteit.

Waarom interessant voor jullie studenten?

De CDKM>M biedt zowel studenten als docenten en onderzoekers de kans om een lokale impact te maken in Maastricht, te werken in een multidisciplinair team binnen de UM en Zuyd en om samen te werken met de Gemeente Maastricht en verschillende lokale organisaties.

Geïnteresseerd?

Zie je mogelijkheden om maatschappelijke betrokkenheid/ actieonderzoek te integreren binnen het curriculum of onderzoek, stuur dan een mailtje naar: michelle.vanmulken@maastrichtuniversity.nl.

Lees ook

  • Alisa verhuisde op 17-jarige leeftijd van Moskou naar Nederland om eerstejaars bachelorstudent Regenerative Medicine and Technology (RMT) te worden. De avontuurlijke geest van Alisa drijft haar steeds naar gloednieuwe ervaringen, zoals de RMT bacheloropleiding en haar hobby Tribal Fusion dansen.

  • Maak kennis met Lillianne Evertsz, wiens reis van het hbo naar het hoger onderwijs veerkracht belichaamt. Aanvankelijk uitgedaagd door hoge collegegelden, leken Lillianne's dromen van universitair onderwijs onbereikbaar, totdat ze een beurs ontving. Deze steun stelde haar in staat om haar gewenste...

  • In de komende maanden deelt de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences op Instagram tips over hoe je gezonder kan leven. Niet zomaar een verzameling van tips, wel gebaseerd op lopende onderzoeken binnen onze faculteit. Initiatiefnemers van dit idee zijn Lieve Vonken en Gido Metz, promovendi...