Loopbaanoriëntatie en aansluiting

Als decaan, mentor of docent speel je een belangrijke rol in het studiekeuzeproces. Universiteit Maastricht (UM) ondersteunt jou graag bij het op weg helpen van je leerlingen. Telkens vanuit een individuele benadering: wat is het profiel van de scholier, waar liggen de interesses, kan UM helpen bij het ontdekken van talenten en de kennis en ervaring verbreden?  

Op deze pagina vind je allerlei activiteiten, links en tools die interessant zijn voor jou en je leerlingen. Wil je op de hoogte blijven van activiteiten en evenementen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. 

Naast ons aanbod voor het studiekeuzeproces, werken we graag samen om de aansluiting tussen het voortgezet en universitair onderwijs te bevorderen. We zijn immers samen verantwoordelijk voor een goede aansluiting en overgang van jouw leerlingen naar onze universiteit. Daarom vind je op deze pagina ook gratis te downloaden lesmaterialen en een overzicht van onze aansluitingsactiviteiten 

We maken graag een afspraak om de mogelijkheden voor jouw school te bespreken.

Basisonderwijs

Wij laten ook basisschoolleerlingen al kennis maken met wetenschap en technologie. Met onze eigen Kidzcolleges, samenwerkingen en activiteiten wordt wetenschap toegankelijk, begrijpelijk en boeiend gemaakt voor leerlingen. 

Voortgezet onderwijs - Docenten

Wij werken graag samen om de aansluiting tussen het voortgezet onderwijs in de regio en het wetenschappelijk onderwijs te bevorderen. We zijn immers samen verantwoordelijk voor een goede aansluiting en overgang van jouw leerlingen naar onze universiteit.  

Blijf op de hoogte van activiteiten en evenementen 

Mail naar info-scholen@maastrichtuniversity.nl en meld je aan voor de nieuwsbrief.

LinkedIn 

Studievoorlichting

Schoolbezoek op locatie

Tijdens een bezoek aan jullie school geven onze studenten voorlichting over de universiteit, de stad Maastricht en de verschillende bacheloropleidingen (op clusterniveau). Interesse? Neem contact met ons op via: info-scholen@maastrichtuniversity.nl

Oriëntatiedag bij de UM

Tijdens een oriëntatiedag kunnen 4/5 VWO leerlingen klassikaal en op laagdrempelige wijze kennismaken met de Universiteit Maastricht en onze bacheloropleidingen (op clusterniveau). Leerlingen krijgen informatie over studeren aan de UM, het Probleemgestuurd Onderwijs (PGO) en het studentenleven in Maastricht. De oriëntatiedagen worden op vaste dagen georganiseerd, zodat je je klas(sen) kunt inschrijven op een datum naar keuze. Interesse? Neem contact met ons op via: info-scholen@maastrichtuniversity.nl

Bachelor Open Dag

Kom sfeer proeven op de Bachelor Open Dag. Wij staan klaar om je te helpen een weloverwogen studiekeuze te maken.

Leerlingen

Met je diploma op zak ben je klaar voor de volgende stap; een studie. Met de informatie hieronder verzamel je alle kennis en vaardigheden om vol vertrouwen aan je nieuwe fase te beginnen.  

Wil je je inschrijven voor een van de activiteiten? Leuk! Op elke pagina lees je hoe je dat doet. 

Handige links