Alumnikring Aruba

Wij zijn Sandy van Thol en Eline Lotter Homan. Wij zijn op zoek naar UM alumni op Aruba om samen deze alumnikring nieuw leven in te blazen. Maak kennis met ons en bouw mee aan deze alumnigemeenschap!

Het verhaal van Sandy van Thol
In 1998, vertrok ik als 18-jarige vanuit Aruba naar Nederland en zette ik voet in Maastricht. Ik ben zelf geboren in Amsterdam, opgegroeid op Aruba en was nog nooit in Maastricht geweest. Daar ging ik dan, op de fiets naar Zwingelput. Ik mocht de formele introductie bijwonen in de kapel en later beschreef ik deze ervaring als een “Harry Potter” ervaring. Zwingelput en de indruk die de kapel op mij maakte.  

Mijn naam is Sandy van Thol, afgestudeerd in 2003 als fiscalist met een specialisme in International Tax Law en Fiscale Advocatuur. Nog voor de officiële buluitreiking, was ik al aan het werk als fiscalist bij een groot kantoor in Amstelveen en was ik verhuisd naar Amsterdam. Het PGO-systeem bleek de perfecte basis voor mijn werk aangezien dit exact dezelfde manier was hoe echte casussen op kantoor werden aangepakt. 

Jaren later emigreerde ik weer naar Aruba en weer jaren later, werkte ik als kwartiermaker namens de Universiteit van Maastricht en zette ik samen met professor Anouk Bollen het Double Degree Program on International Tax Law op Aruba op. Sinds 2015, ben ik de trotse directeur-grootaandeelhouder van Sotto Voce Business & Tax Solutions VBA op Aruba. En nee, ik zit niet dagelijks met mijn laptop onder een palmboom op het strand maar ik moet toegeven, het Caribische leven bevalt goed. Ik heb geen spijt van mijn keuze van universiteit, studentenstad of opleiding! Met een knipoog naar een fijne studententijd, lijkt het mij mooi om samen met Eline, het UM alumni netwerk op Aruba nieuw leven in te blazen.  

alumni aruba thol

Het verhaal van Eline Lotter Homan
Als alumnus van de Rechtenfaculteit (afstudeerjaar 1999), ben ik in oktober 2001 naar Aruba gevlogen om daar beëindigd te worden als advocaat bij het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van de Nederlandse Antillen en Aruba. Nu, 20 jaar later heb ik ondertussen flink wortel geschoten met een huisje, boompje, beestjes (8 landschildpadden en vier honden) en een zesjarige (zeer) energieke tweeling. Sinds juli 2021 heb ik mijn eigen advocatenkantoor geopend en net zoals het vertrek van Nederland naar Aruba, bevalt me dat uitstekend.

Mijn herinneringen aan de Alumni bijeenkomsten op Aruba gaan terug tot 2008, toen nog georganiseerd via Celine Raven. Er was een petit-comité waarvan ik deel uitmaakte en onder het genot van drankjes en hapjes werd er gezellig gebrainstormd over wat de volgende activiteit zou inhouden. De laatste tijd was het UM alumni netwerk op Aruba inactief. Zowel Sandy van Thol als ik hebben ons voorgenomen om het UM alumni netwerk weer nieuw leven in te blazen.

Ben je een UM alumnus op Aruba en ben je geïnteresseerd om uitgenodigd te worden voor toekomstige Alumni bijeenkomsten, dan kun je Sandy (info@sottovocesolutions.com) of mij (eline@adsumaruba.com) een e-mail sturen, dan nemen wij je op in de mailinglijst. Mocht je tevens bereid zijn om als lid van het petit-comité mee te denken over de komende activiteiten dan kun je dat ook aangeven. Salut, en hopelijk tot snel!

arubakring