Arbeidsvoorwaarden en ontwikkelingsmogelijkheden

Bij de Universiteit Maastricht (UM) staat de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers centraal in ons personeelsbeleid. Daarom zetten we ons in voor een veilige omgeving waarin voortdurend leren, ontwikkeling en toekomstige carrièremobiliteit voor alle medewerkers wordt aangemoedigd. 

Arbeidsvoorwaarden

Bij UM profiteer je van aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden die zijn afgestemd op de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO-NU). Je krijgt voordelen als flexibele werktijden, hybride werken, extra verlof, vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering.    

Je professionele en persoonlijke ontwikkeling

Via ons Staff Career Centre ondersteunen we actief jouw voortdurend leren, ontwikkeling en toekomstige carrièremobiliteit. We helpen je om je carrièredoelen te bereiken met verschillende programma's, zoals opfriscursussen, workshops persoonlijke ontwikkeling en begeleiding bij functiewisselingen. Ook bieden we leiderschapstrainingsprogramma's en zelfs gepersonaliseerde training voor alle managementniveaus, van beginnend tot ervaren leidinggevenden. 

We werken met een online leerplatform genaamd GoodHabitzwaarmee je in je eigen tempo professionele en persoonlijke ontwikkelingsmodules kunt volgen.  

Je persoonlijke welzijn vinden we ook hartstikke belangrijk. Met onze VitalityWerkt-strategie helpen we je om fit te blijven en je vitaliteit te verhogen, bijvoorbeeld door middel van bewegings- en mindfulnessprogramma's die je gewoon op de werkplek kunt volgen. En via UM SPORT kun je allerlei gezondheids- en welzijnsprogramma's voor medewerkers volgen en lid worden van ons hypermoderne Universitair Sportcentrum.   

Internationale werkgever met uitwisselingsmogelijkheden

Als de meest internationale universiteit van Nederland komt 40% van onze wetenschappelijke staf en meer dan de helft van onze studenten uit het buitenland. Internationale samenwerking en mondiaal burgerschap zijn daarmee verweven in ons dagelijks werk. We inspireren elkaar om buiten de grenzen te kijken en verschillende perspectieven te omarmen. En we zijn altijd grote voorstanders geweest van de internationalisering van onderwijs en onderzoek. We zien namelijk elke dag hoe dit ons werk en ons leven verrijkt.      

Met Engelstalige activiteiten en uitgebreide taalondersteuning creëren we een omgeving waarin onze internationale medewerkers zich thuis en gewaardeerd voelen. Ook zorgen we voor een gastvrije sfeer voor nieuwe internationale medewerkers door middel van sociale evenementen, buddyprogramma's, hulp bij visa en meer. Allemaal gefaciliteerd door ons Kenniscentrum voor Internationaal Personeel.   

Daarnaast stimuleren we wereldwijde betrokkenheid en grensoverschrijdende mobiliteit via onze internationale partnerschappen, waarbij we onze medewerkers aanmoedigen om deel te nemen aan internationale conferenties, samenwerkingsverbanden en gastprofessoraten. Voor zowel academisch als ondersteunend personeel faciliteren we ook het volgen van een stage bij partneruniversiteiten in het buitenland via de ERASMUS+ mobiliteitsbeurs.   

Mogelijkheden voor starters

Ben je een beginnende academicus of jonge ondersteunende medewerker en overweeg je Universiteit Maastricht? De Maastricht Young Academy (MYA) en Young UM Professionals (YUMP, intranet link) bieden platforms om je stem te laten horen en je ontwikkeling te ondersteunen. MYA biedt ruimte aan jonge academici om hun zorgen en ideeën over belangrijke kwesties te delen. En YUMP brengt jonge ondersteunende medewerkers van alle faculteiten en dienstencentra van UM samen om dialoog en samenwerking te faciliteren. Beide communities richten zich op persoonlijke en professionele groei, zodat je de steun en mogelijkheden krijgt om je bij UM nog verder te ontplooien.   

Carrièrepaden voor wetenschappelijk personeel

We hebben duidelijke carrièrepaden voor wetenschappelijk personeel, met als doel het aantal tijdelijke contracten te verminderen en meer vaste posities te creëren via tenure tracks. We werken bovendien met ‘Erkennen en Waarderen’ en zodat we ons wetenschappelijk personeel breder en transparanter kunnen beoordelen. 

HR-strategie voor onderzoekers (HRS4R)

In ons wervingsproces houden we de principes van het Europees Charter voor Onderzoekers en de Gedragscode Werving & Selectie Onderzoekers en de Nederlandse NVP Sollicitatiecode aan. En met de implementatie van de HR Strategie voor Onderzoekers (HRS4R) streven we naar een inspirerende en stimulerende werkplek voor onze onderzoekers. Onze wervingsprocedures en HR-beleid zijn gebaseerd op kwaliteitsprincipes die een diverse, inclusieve en rechtvaardige werkomgeving bevorderen.  

Download voor meer informatie ons interne HR Excellence in research review & actieplan 2022-2025 (PDF, Engels) 

Voortdurende verbetering van ons beleid

De inbreng van onze medewerkers bij het continu verbeteren van onze werkomgeving vinden we enorm waardevol. Daarom hebben we de Monitor Duurzame Inzetbaarheid ontwikkeld in samenwerking met academici van UM op dit gebied. Dit onderzoek kijkt naar de ervaringen van medewerkers op gebieden als werkdruk, inclusiviteit, leiderschap en loopbaanontwikkeling. De inzichten uit deze monitor zijn vormen de basis van onze actieplannen, waarmee we onze werkomgeving voor iedereen beter willen maken, iedere dag weer.