Maastrichtse studenten in finale Ecotrophelia 2024

Studenten van de Universiteit Maastricht hebben de Nederlandse finale van de studentencompetitie Ecotrophelia gewonnen. Met hun product Shrubilicious, een Drinkazijn op basis van appelciderazijn, fruit en kruiden wonnen zij de eerste prijs. Het hoofdingrediënt van Shrubilicious is appelciderazijn. Het product is samengesteld uit regionale en seizoensgebonden ingrediënten en past perfect in een gezonde levensstijl.

In dezelfde competitie wonnen Maastrichtse studenten de tweede prijs én de publieksprijs met Freak Yoghurt. Dit is een kant-en-klare eiwitrijke Griekse yoghurt met vanillesmaak verrijkt met Yerba Maté, een traditionele Zuid-Amerikaanse thee die een natuurlijke bron van cafeïne is. Geschikt als gezonde aanvulling op je dagelijkse routine of bijvoorbeeld als handige snack voor onderweg.

Over Ecotrophelia

Het doel van de nationale Ecotrophelia is het ontwikkelen van een nieuw voedingsproduct (vast of vloeibaar) voor industriële productie en/of met groot marktpotentieel, waarbij de volgende aspecten van belang zijn: het recept, de smaak, de geur, de presentatie, de mogelijkheid tot industriële productie en/of marktpotentieel, de verpakking, de marketing en de verkoop aan de consument in de winkel. Producten moeten innovatief zijn en mogen niet lijken op producten die eerder gepresenteerd zijn. Ook moeten de producten geschikt zijn voor een grote doelgroep. De wedstrijd nodigt dus uit om een voedingsproduct te maken waar de consument warm voor loopt!