Strijd tegen het College van Bestuur in de Green Impact Challenge

Durf jij het op te nemen tegen het College van Bestuur in de duurzaamheidswedstrijd van de UM? Wil je mee denken en doen op het gebied van duurzaamheid, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Doe mee met de Green Impact! Meld je nu aan met je team of individueel door een e-mail te sturen naar sustainability@maastrichtuniversity.nl


Beleef plezier tijdens het uitvoeren van positieve veranderingen op de werkvloer, kom in contact met (nieuwe) collega’s, ontwikkel nieuwe vaardigheden en krijg erkenning en onderscheidingen voor jouw duurzaamheidsinzet!

Green Impact is een verander- en bewustwordingsprogramma waarbij medewerkers en studenten op een simpele en haalbare manier worden uitgedaagd om duurzaamheidsmaatregelen in de werkomgeving te implementeren. De Green Impact biedt je concrete acties op gebied van socio-economisch en ecologisch vraagstukken op de werkvloer, geeft je erkenning voor de inspanningen die je doet en verbindt je met andere ‘changemakers’ in de hele organisatie. Hoe werkt het?

Teams
Je wordt aangemoedigd om een Green Impact-team te vormen, bestaande uit medewerkers en één of twee studenten. Maak je geen zorgen als je geen team bij elkaar krijgt; je kunt als een individu beginnen en je team in de loop van de tijd laten groeien, of we kunnen je helpen een team te vormen. Online toolkit & feedback Met behulp van een online toolkit realiseert het team praktische duurzaamheidsacties voor de desbetreffende faculteit of afdeling. De prestatie van het team ten opzichte van andere teams kan online worden bijgehouden. Je kan natuurlijk zelf met je team beslissen hoeveel tijd je besteedt aan deze challenge. De gemiddelde deelnemer besteedt een half uur per week aan de Green Impact. Dit is natuurlijk afhankelijk van het aantal teamleden.

Auditors
Na het indienen van de toolkit, zal het team beoordeeld worden door studenten auditeurs, die met jullie de ervaringen van de Green Impact zullen bespreken en de door jullie geïmplementeerde acties zullen doorlopen.

Awards
Aan het einde van de Green Impact-cyclus zullen we samenkomen voor een feestelijke prijsuitreiking, waarbij je als team een bronzen, zilveren of gouden prijs ontvangt, afhankelijk van het aantal acties dat je hebt voltooid.

Aftrap met Green Impact
Ben jij benieuwd naar de Green Impact en wil je meer informatie? Kom dan naar de kick-off van de Green Impact op woensdag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid. Tijdens deze kick-off zal de toolkit worden gelanceerd en aan de teams worden uitgelegd. Ook zal de planning voor de Green Impact worden besproken en is er de mogelijkheid om tijdens de borrel teams te vormen. Locatie: Kapoenstraat 2 (ICIS), Begane grond kamer 0009
Tijd: 17:00 - 18:00 + drankjes

Meld je aan door een e-mail te sturen naar sustainability@maastrichtuniversity.nl Wil je meedoen? Meld je nu aan met je team of individueel! Stuur een e-mail naar sustainability@maastrichtuniversity.nl

Kijk voor meer informatie op de duurzaamheidswebsite van de Universiteit Maastricht (https://www.maastrichtuniversity.nl/about-um/sustainability)